Füles Odú

The Pink Owl project

2014 tavaszán kezdtem el kemoterápiás kendőket varrni. Először csak magamnak, mert amit kapni lehetett vagy nem tetszett, vagy az ára miatt volt elérhetetlen. Már az első tökéletesen sikerült, kényelmes volt, kellemes volt viselni, és olyan színű volt, ami nekem tetszett. Később készítettem néhányat, amivel elindítottam a kis online boltomat, most pedig már szinte folyamatosan varrom az újakat.

IMG_4385Minden kendőt saját kezűleg készítek el. Az anyagok kiválasztásánál a legfontosabb, hogy finom puha belsőket válasszak, hiszen ilyenkor a kényelem a legfontosabb. Kizárólag pamut anyagokat használok, ami szellőzik és felszívja az izzadtságot.

Az alap modell, egy nagyon egyszerű kendő, hátul egy kis pánt segítségével állítható, így nem kell ki-be kötögetni. A tavaszi-nyári kendők belül egy vékony pamut rétegű bélést kapnak, kívül pedig lehelet vékony anyagot, így a legnagyobb melegben is kényelmesek és szellősek. Az őszi-téli modellek annyiban különböznek, hogy kívül-belül vastagabb, puha IMG_4384pamut anyagból készüknek, így hűvösebb időben is hordhatók. Amikor magamnak készítettem, azért választottam ezt a fazont, mert nem lapul a fejre, kissé laza, így úgy tűnik, mintha lenne alatta haj.

Egy egészen apró alakítással született meg a variálható kendő. Mindössze annyiban különbözik az alapkendőtől, hogy hosszú végeinek köszönhetően többféle képen hordható. Köthetsz masnit, feltekerheted kontyba, vagy megkötheted a fejtetőn és oldalt is.

 

SIMG_4386zeretek új dolgokat kitalálni, így születtek meg az első tényleg különleges kendők. Ezek között biztosan nem lesz két egyforma, mert minden díszítés egyedi, kézzel készül. Főleg horgolt virágokat, és más díszeket használok, gyöngyökkel kombinálva. A díszített kendők mellett pedig készülnek egyszerű kendők, a hozzájuk passzoló egyedi, szintén kézzel készült fülbevalóval.

 Ha szükséged van ilyesmire, remélem megtalálod azt, ami legjobba illik hozzád.

 

Boltomat itt érheted el:

www.thepop.hu

 

 

Ha tetszett, örülök, ha megosztod. Ha pedig érdekel a folytatás, kövesd a Füles Odú facebook oldalát is.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!