Füles Odú

Az innováció a barátod…

Az emberek nagyon furcsák. Követelik az új dolgokat. Új gyógyszereket, új kezeléseket, új eljárásokat, kevésbé fájdalmas, gyorsabb, egyszerűbb beavatkozásokat… Aztán ha ott állnak előtte, valaki megteremti a lehetőséget, akkor hirtelen baromi bizalmatlanok lesznek, és inkább lépnek kettőt hátra, mint egyet előre. De miért? Az orvostudományban az újítások lényege, hogy segítsenek nekünk meggyógyulni, lehetőleg hosszú távon,… Tovább »

Orvos válaszol: amit a thermoablációról tudni kell

Egy újabb szakértős bejegyzés, most a másik csodadoktorommal. Emlékeztek még, amikor arról meséltem, hogy valami fura technikával megbizgerálták a májam, és ettől most nekem jobb? Azóta többen is kérdezték, hogy mi volt az a dolog, és másoknak is lehet-e, és hogyan működik, úgyhogy itt volt az ideje kifaggatni a témában leginkább illetékes kapcsolatomat. 🙂 Ő pedig… Tovább »

Most egy kicsit elegem van

Tudjátok ilyen is van. Megsúgok egy titkot: amikor megkapod az utolsó kemoterápiás vagy bármilyen kezelést, rohadtul nem lesz vége az egész macerának. (Hupsz megint elfelejtettem a gyógyszert.) Reménykedsz, hogy na, most aztán már minden rendben lesz, deeee nem. Őszinte leszek, hiába mondja nekem a világ két legjobbfej, legkedvesebb, legokosabb, ha ők mondják teljesen biztos úgy… Tovább »

Kontrasztanyagos ultrahang és a széndarab

A soron következő vizsgálat, egy kontrasztanyagos ultrahang. Már jól hangzik. Fáj, ha megszúrnak, és fáj, ha a bordáimat nyomkodják, szóval ez minden bizonnyal életem legjobb élménye lesz. 🙂 Merthogy meg kell nézni, hogy sikerült a múltkori máj sütögetés. A művelet a következő, kapsz a kezedbe egy szupercsinos branült, a még használható vénádba.Ha valaki nem tudná elképzelni,… Tovább »

Kórházi buli első rész :) RFA

Először is leszögezném, hogy van egy bizonyos fokú kórház  undorom… fóbiám… Nem tudom, de a gondolatától is rosszul vagyok, hogy ott kell lenni huzamosabb ideig, és itt arra gondolok, hogy adott esetben három óránál tovább. De komolyan! Felőlem teljes nyugalommal szurkálhatnak, nyiszálhatnak, csak ne kelljen ott maradni. Nem… tényleg belegondolok és rosszul leszek. Aki ismer… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!