Füles Odú

Az év új, én meg a régi…

Új év… hátőőőő hurrá… van ez a január első hete, amikor mindenki kényszeresen tolja tele a Facebook-ot ugyanazokkal a képekre írt szövegekkel. az idei kedvencem, hogy az év egy üres könyv, amibe én írom az életem történetét, és írjam úgy, hogy baresz legyen. Most komolyan? Mindjárt sírok ettől a szép gondolattól… ja, nem… Őszintén! Tényleg… Tovább »

Gyógyító mandalák

Vannak dolgok, amik engem elvarázsolnak… és ha elvarázsol, akkor annak biztosan oka van. Tudjátok, hogy vannak dolgok, amikben hiszek, és ezért alkalmazom is őket, mint például a pozitív megerősítések vagy éppen a mandalák. Korábban már volt szó a mandalafestésről, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy ilyen aprólékos munkára már nem vagyok jó. Viszont valaki felhívta… Tovább »

Bakancslista…az enyém…hát olyan is :)

Ez a bakancslista egy nagyon nehéz kérdés. Igen, sok embernek van állítólag, én valahogy nem éreztem eddig szükségét. Bár talán azért, mert úgy születtem, hogy igyekszem nem azt csinálni, amit mások… például éjjel aludni, milyen gáz… Mondom mivan… akinek nem inge persze… de én azt látom, hogy az emberek a bakancslistájukat olyan dolgokkal akarják megtölteni,… Tovább »

853 nappal éltem túl…

853 nap. Fúúúú azért ez nem tűnik túl soknak így. Jó csak viccelek, nem húzgálok vonalakat a falra vagy ilyesmi. De tényleg kiszámoltam… persze csak viccből… Időnként elképzelem, hogy felébredek, és nem is vagyok rákos. Időnként szörnyen fárasztó. Elfáradok a mindig eggyel több naptól így. Soha nem az volt a cél, hogy azt mondhassam húúú… Tovább »

Le a fotelfitnesszel! Mozdulj meg!

Most egy sokakat érintő problémáról lesz szó. Tudom, hogy kik azok, nem letagadni! Igen, van olyan, hogy egy rákbeteget a túlsúlya kínoz, és nem az, hogy csont és bőr. Én is híztam, tökre tisztában vagyok vele, bár én nem első sorban a gyógyszereim miatt, sajnos ennek a dolognak már volt előzménye. Én így stresszelek. Szóval… Tovább »

Nem kell mindig jól lenni, csak jól gondolkodni

Vannak témák, amikre vissza kell térni, hogy szem előtt legyenek, mert nagyon fontosak. Tulajdonképpen már többször gondoltam rá, hogy kellene még írnom erről, mert valahol egyszer valaki nagyon rosszul értelmezte a dolgot és sajnos az ilyesmi terjed, mint az influenza. Mostanában kicsit lusta voltam, de riportot készítettem Barbival és Csabival, akik kulturális antropológusok, és dokumentumfilmet… Tovább »

Te sem vagy más… 1.

Van véleményem, sajátom, és erre borzasztó büszke vagyok… nem sokan vannak ezzel így… és le is írom. Eredetileg a blog azért indult, hogy segítsek a tapasztalataimmal, de idő közben egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy több van ebben, mint szimpla tanácsok. Szerintem, és még néhány barátom szerint az emberek általában rosszul állnak ehhez a dologhoz, nem úgy… Tovább »

“Angyalszárny”

Hát ez nagyon hosszú… és nagyon nehéz volt megírni. Nem olyan mint az eddigiek, mert egy pályázatra készült, de azt hiszem először és utóljára. Nem nekem való ez… Négy és fél év. Megszámolhatatlan vizsgálat, kezelés, műtét… remény és szenvedés… megedzi az embert. Megváltozol… más lesz fontos, más lesz értékes… Az én történetem nem a saját… Tovább »

Ha valaki akit szeretsz, rákos…

Ez a bejegyzés most azoknak a szülőknek, férjeknek, feleségeknek, testvéreknek, lányoknak és fiúknak szól, akik szeretnének ott lenni, segíteni, de félnek, megijedtek, és fogalmuk sincs, hogy mit, hogyan tovább. Pontosan tudom, mi jár a fejetekben, én is harcoltam azon az oldalon. Igen, az én fejemben is megfordultak ugyanazok a borzalmas gondolatok, amiktől most te sem… Tovább »

Fogalmam sincs mi legyen a címe… majd kitalálom

Ez már régóta kikívánkozik… nagyon rég… már évek óta, pont mióta közelebbi kapcsolatba kerültünk a rákkal. És most még inkább. Mindig figyeltem az embereket. Nem csak a rákosakat, azokat is, akiknek más bajuk van, vagy azokat, akik egészségesek. Döbbenetes, furcsa, érthetetlen. De tényleg. Szóval most az én véleményem (csak az enyém, másnak lehet más): Leginkább… Tovább »

Hogyan legyünk rákos “jó nők”

Jó nő Nóra megihletett. 🙂 Múlt héten megosztotta a blogom, és ennek köszönhetően rengeteg ember látta és sok kedves, pozitív visszajelzést is kaptam. Szóval arra gondoltam ezt a részt vegyük át még egyszer hátha úgy hatásosabb. Szóval hogyan legyünk „jó nők” rákosan… igen direkt van idézőjelben, mert hát legyünk őszinték esetünkben a jó nőség némileg… Tovább »

Mandalafestés, mert jót tesz

A kemoterápia több mint négy hónapig tartott. Volt néhány olyan nap, amikor minden sokkal rosszabb volt. Sokkal fáradtabbnak éreztem magam, sokkal jobban fájt, sokkal rosszabb íze volt mindennek, és amúgy is, úgy volt sz.., ahogy volt. Na, az ilyen időkre kell olyan elfoglaltságot találni, ami egy kicsit kizökkenti az agyat, különben hajlamos a betegség rátelepedni, azt… Tovább »

Hét és fél hónap

Eltelt nagyjából hét és fél hónap… ennyi idő kellett, hogy nekem eltűnjenek a rákjaim, és legkisebbnek kibújjon egy foga… iszonyú sok idő ez. Nagyon gyorsan eltelt. Talán mert amíg történnek a dolgok az olyan gyors, hogy nincs idő gondolkodni rajta, aztán most hogy így végig gondolom, nem is értem, hogy fért bele ennyi minden ebbe… Tovább »

Ilyen vagyok én…

Elég sok rossz dolog ért amióta változtak a dolgok, de az a helyzet, hogy most már annyira nem is érdekel. 🙂Mert van, amikor az ember gondol egy merészet… nagyon merészet, és keres egy szimpatikus stúdiót, ahol reméli, hogy olyan képeket tudnak csinálni róla, amik megcáfolják azt, amit a tükör mutat.Szóval megbeszéltünk egy szép napos délutánt…… Tovább »

The Pink Owl

Jó, tudom, hogy nem ide tartozik, de annyira szép, hogy muszáj mindenkinek megmutatnom. Egyedi, csak nekem készült, és ha keretet kap bekerül a bagolysarokba a barátai közé. 🙂Hát kell ennél menőbb ajándék?     Ha szeretnétek hasonlót, a készítőt megtaláljátok Meska-n, itt:  http://www.meska.hu/find?q=berczi Ha tetszett, örülök, ha megosztod. Ha pedig érdekel a folytatás, kövesd… Tovább »

Pozitív megerősítés

Jó pár évvel ezelőtt láttam egy filmet, ami egy mellrákkal küzdő nőről szólt, a címe „Why I wore lipstick to my mastectomy”, hát magyarul úgy sikerült, hogy „A rúzs színe” (biztos nem volt jobb ötlet). A történet (valóságos személlyel, tényleg megtörtént, nem kamu) egy fiatal lányról szól, akinél mellrákot diagnosztizálnak, de nem törik össze, hanem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!