Füles Odú

Más élete nem a te játékod!

Hatalmas, hogy vannak emberek, akiknek a rák, elhozta az életébe az egyetemes tudást. Ők gyakorlatilag mindent tudnak, és mindent lehetőleg sokkal jobban, mindenkinél, még az orvosnál is. És ez még semmi, de azt is megengedik maguknak, hogy mindenféle orvosi protokollt, utasítást, vagy bármit felülírjanak. Mert megtehetik… hát hogyne, hát rákjuk volt… És senki nem szól… Tovább »

13 perc… Kemény vagyok, elindulok, futok… :)

Nem vagyok egy nagy futó… és ez enyhe kifejezés… Bár ha jobban belegondolok, szerintem már több maratont lefutottam régen az edzéseken. Amíg teniszeztem, még az őskorban, minden edzés előtt, után, és ha rosszak voltunk közben is, futottunk… és ha csaltunk, még többet futottunk… és ha rendesen lefutottuk, akkor miért hagynánk abba, futottunk még… Aztán ez… Tovább »

Az orvos válaszol: miért KELL a mozgás?

Már többször volt szó arról, hogy miért jó, ha egy rákbeteg sportol, de lehet, hogy én nem voltam elég meggyőző. Ezért most megkérdeztem a dologról állandó szakértőnket, szuperorvosunkat, Dr. Petrányi Ágotát, a Szent László kórház onkológus főorvosát. Miért lenne szükségük a daganatos betegeknek a rendszeres mozgásra? „A szervezet ellenállóképessége és a rosszindulatú daganat között szoros… Tovább »

Ajándék tippek a rákos barinődnek

Hozzátartozóknak szóló sorozatunk második része következik. 🙂 Múltkor arról volt, szó, hogy hogyan viselkedj, vagy ne egy beteggel, most pedig a meglepetésekről fogok írni. Az van, hogy ha valaki rákbeteghez megy látogatóba, vagy csak úgy meg szeretné lepni, hajlamos olyan, amúgy tök jó dolgokat vinni ajcsiba, amiket az ember ebben a helyzetben se megenni, se meginni… Tovább »

Csak úgy, ahogy szerinted jó… ;)

A húgommal épp egy naaaagy projecten dolgozunk, és közben bedobta az ötletét, hogy szerinte kellene írnom kimondottan hozzátartozóknak is bejegyzést. Egy ideje már gondolkodom rajta, de most eszembe jutott, hogy nemrég a lányokkal azon elmélkedtünk, hogy vajon mi hatalmaz fel rákbetegeket, hogy a nem rákosokat leugassák. Sajnos nem fejtettük meg, pedig eskü törtük a fejünket,… Tovább »

Szép új haj :)

Az utóbbi időben többen többször kérdezték tőlem, hogy mikor, hogyan fog kinőni a haj kezelések után. Szóval arra gondoltam leegyszerűsítem és itt össze is foglalnám a hajam növesztésének menetét. Ezúton köszönöm a közreműködést Aliznak. Szóval a legfontosabb, amit mindenkinek tudnia kell, és hát nem árt tényleg megjegyezni, mert elég fontos infó… mármint ha az ember… Tovább »

Százéves ember

Már többször írtam a kemoterápiáról, meg a szuper hatásairól. Főleg azokról, amik azonnaliak és mindenféle hatásos praktikát dolgoztam ki rájuk. Meg volt szó a furán viselkedő agyról is… hát értem én, hogy a gyógyszerek már csak ilyenek, és vannak hosszú távú mellékhatások is, de azért van az a perc, nap, napszak, bármi, amikor az embernek… Tovább »

Hormongátló kezelés

Szóval… Aki olyan iszonyú szerencsés, mint én, hogy a rákja hormon érzékeny, annak hormongátló kezelésre lesz szüksége. Ez röviden annyit jelent, hogy a kedves hormonjaink hozzákapcsolódnak a rákokhoz, és segítenek nekik növekedni. Édesek… És ugye mivel ez annyira nem jó nekünk, meg kell szüntetni a hormonokat. Hozzátenném az én fejemben ez annyiból jó, hogy tudom,… Tovább »

Mandalafestés, mert jót tesz

A kemoterápia több mint négy hónapig tartott. Volt néhány olyan nap, amikor minden sokkal rosszabb volt. Sokkal fáradtabbnak éreztem magam, sokkal jobban fájt, sokkal rosszabb íze volt mindennek, és amúgy is, úgy volt sz.., ahogy volt. Na, az ilyen időkre kell olyan elfoglaltságot találni, ami egy kicsit kizökkenti az agyat, különben hajlamos a betegség rátelepedni, azt… Tovább »

A kemoterápia és az agy… na az a nem mindegy :)

Még a régi szép időkben… fúúú mi mindenre voltam képes… én és az agyam… Tudtunk egyszerre sok dolgot csinálni, százfelé figyelni, megállás nélkül órákig olvasni szuper könyveket. Képes voltam leülni és néhány óra alatt összerakni szép hosszú és érdekes cikkeket, tudtam olvasni és közben simán jegyzeteltem többfelé, még csak oda se néztem… vagy például én… Tovább »

Süss fel nap! :)

Most éppen nem nagyon látszik, de mindjárt nyár van, napsütés, vízpart, piknik, minden, ami a természetben lehetséges. De! Azt mondják, a rákbetegek, akik nemrég vagy éppen most kemoterápiát kapnak, úgy kell csinálniuk, mint ha kisbabák lennénk. Szóval kerüljük a közvetlen napfényt, főleg amikor legerősebben süt a nap. Azt mindenki tudja, hogy a kemoterápiás szereknek vannak… Tovább »

Fura fájdalmak: a hát (körülbelül)

Csupa érdekes dolog történik egy ilyen betegség alatt. Például az ember olyan érzéseket tapasztal meg, amiről még legszörnyűbb rémálmában sem gondolta, hogy létezhet.  🙂 Amiről most írok nem össztévesztendő az izomfájdalommal ami a kemó miatt van.   Az első amiről írtam a hajfájás volt, amit gyorsan megoldott az, hogy mind kihullott. Szóval ez pipa. De ami… Tovább »

Pozitív megerősítés

Jó pár évvel ezelőtt láttam egy filmet, ami egy mellrákkal küzdő nőről szólt, a címe „Why I wore lipstick to my mastectomy”, hát magyarul úgy sikerült, hogy „A rúzs színe” (biztos nem volt jobb ötlet). A történet (valóságos személlyel, tényleg megtörtént, nem kamu) egy fiatal lányról szól, akinél mellrákot diagnosztizálnak, de nem törik össze, hanem… Tovább »

A hajhullásról…

A hajhullás… hát az egy érdekes dolog. furcsa… Néha fájdalmas, néha vidám.  Mivel szeretek mindenre előre felkészülni nagyon jól tudtam, hogy ilyen kemoterápia alatt elkerülhetetlen és bizony a hajam mind ki fog hullani. Hát a kezdeti rossz érzéseimet én azzal igyekeztem elhessegetni, hogy erre szükség van. Tehát a hajhullás egyenlő lett a gyógyulással. Szinte vártam,… Tovább »

Ami eddig történt…

Eltelt több mint két hónap. Számtalan szurkálás, döfködés, vizsgálat és kemoterápia. Összevesztem pár asszisztenssel, az agyamba égett pár doki arca, akiknek nem ajánlom, hogy egy sötét utcán szembe jöjjenek, és még mindig csodabogár vagyok.  Megvolt az első négy kezelés. Őszintén szólva sokkal rosszabbra számítottam. Az első kettő gond nélkül… csak egy kis fájdalom, de az… Tovább »

Fura fájdalmak: a haj

Néha előfordulnak olyan fájdalmak, amik semmihez nem hasonlítanak, és még soha nem találkoztam velük. Ezek közül először a hajfájásáról írnék, mert nagyon kellemetlen. És egyáltalán nem vicces… tényleg tud fájni.  Szóval ez úgy nagyjából az első kezelés után másfél héttel kezdődött. Egyszer észrevettem, hogy nagyon fura érzés a hajamhoz érni, pár nap múlva pedig már… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!