Füles Odú

Általában rólam

2013 egy szörnyen csúnya októberi napján, nem sokkal a 32. születésnapom előtt teljesen véletlenül derült ki, hogy mellrákom van. Aztán egy héttel később, hogy már több áttéte is van a tüdőmben és a májamban. Elég lehangoló, amikor az ember egyik nap még egészséges, másik nap pedig már rákos, akit nem tudnak meggyógyítani. Persze ezen túl kell lépni… a20150802_152121000_iOS (1) (1) (1) (1)milyen gyorsan csak lehet.

Azóta eltelt két év, és még itt vagyok. Azt mondják, ezt most hivatalosan úgy hívjuk, hogy négyes stádiumból gyógyulok. Nem gondolom, hogy hős vagyok, hogy különlegesebb vagy több vagyok, mint más betegek. Én csak élni akarok. Nem örökké, és nem minden áron, csak addig, amíg még van időm, és ezért mindent, amit lehet, megteszek.

H20150828_080824393_iOSárom évig segítettem egy számomra nagyon fontos embernek küzdeni a rákkal. Rengeteg dolgot láttam, amit a rák tehet egy emberrel. Talán ez volt az, ami megkönnyítette a helyzetem. Pontosan tudtam mire számíthatok a helyzetemben, és így nem is volt olyan félelmetes. Azt hiszem…  Én nem mondom, hogy könnyű végig csinálni, de meg lehet könnyíteni, és meg lehet vele tanulni úgy együtt élni, hogy ne ez határozza meg ki vagy. Ezzel a bloggal szeretnék ebben segíteni. Szeretném megmutatni, hogy mennyi mindennel segíthetsz magadnak vagy a szerettednek, aki beteg, hogy még a legnehezebb helyzetet is lehet jól kezelni. Van itt nagyon sok praktikus, hasznos dolog, és nagyon sok olyan gondolat, ami az enyém, legbelülről… talán sokszor furcsa, és idegen, de talán érdemes rajta elgondolkodni…

 

A blog tulajdonosa:

Brjeska Dóra (bigolyka@hotmail.com)

Azért, hogy szakmai kérdésekben biztosan hiteles információkat kapjatok, elismert szakemberek segítenek. A Füles Odú állandó szakértői:

Dr. Petrányi Ágota, onkológus

Dr. Cornides Ágnes, szűrési koordinátor

Dr. Kenessey Andrea, kardiológus

Dr. Deák Pál Ákos, intervenciós radiológus

 

Ha segítségre van szükséged…

Alapítója és aktív dolgozója vagyok a Van Holnap! Zsákos Alapítványnak, ahol vastagbél-daganatos betegeknek és hozzátartozóiknak igyekszünk segíteni.

www.vanholnap.eu

Ha a mellrákkal kapcsolatban van szükséged segítségre, tanácsra, akkor keresd a barátnőimet a Mellrákfórum Alapítványnál.

www.mellrakforum.hu

 

Ha tetszett, örülök, ha megosztod. Ha pedig érdekel a folytatás, kövesd a Füles Odú facebook oldalát is.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Enikő Kovács says:

    Szeretném megkérdezni hogy a genetikai mozaicizmusra alkalmazott hormonkezelés során , milyen mellékhatások , szövődmények léphetnek fel .


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!