Füles Odú

Szeresd a piros bogyókat

Rólam már mindenki tudja, hogy mindent, amiről azt mondják, hogy gyógyítja a rákot annyira ellenzek és elkerülök, hogy ha lehet, egy szobában se tartózkodom vele. Szerintem ilyesmire semmi szükség. Szerintem orvosokra és olyan dolgokra van szükség, amik valahogyan segíthetnek, például erősítik a szervezetet, segítik a gyógyszereket, stb. Korábban már többször is volt róla szó, hogy mindenféle tudományos kutatás után bizonyos gyümölcsöket fogyasztok iszonyatos mennyiségben. Jó, hát persze ez sem garancia semmire, de már három éve élünk együtt én és a rákom amennyire lehet békességben, szóval talán ennek is lehet benne szerepe.

Most kimondottan a piros bogyós gyümölcsökről lesz szó, mert még van belőlük. Szóval a legfontosabb, hogy minden piros, de a bogyók aztán pláne, tele vannak olyan anyagokkal, amik serkentik az olyan immunsejtek növekedését, amik segíthetnek a ráksejtek pusztításában. Nem, egy marék gyümölcs nem helyettesít semmilyen kezelést, gyógyszert vagy műtétet, de talán segíthet, hogy ami orvosilag lehetséges, az még jobb, még hatékonyabb legyen.

20160806_152207959_iOSÉn tavasztól őszig tömöm magamba a mindenféle bogyókat, eperből és ribizliből kimondottan nagy mennyiséget tudok naponta megenni, de a cseresznye, az áfonya, és a málna is nagyon jó. Olvastam egyszer egy vizsgálatról, amiben hat évig figyeltek mellrákos nőket, és állítólag akik sok karotinoidban gazdag ételt ettek, sokkal tovább éltek. Úgyhogy ki tudja! Persze ilyen anyagok vannak a sárgákban meg a narancssárgákban is, de valahogy jobban szeretem a pirosakat.

És ha már piros, akkor mindenképpen beszélnünk kell az áfonyamániámról is. Áfonyalé mindig, tényleg mindig van itthon. Igazi préselt, ami nem csak címkén, hanem úgy tényleg 100 százalékos. Tudtátok, hogy a legtöbb, amire az van írva, hogy 100 százalékos, az igazából nem is az, csak sűrítményből készül? Tiszta átverés. Szóval mindig van itthon, mert a vörösben és a kékben is van egy olyan anyag, amit úgy hívnak, hogy ellagic-sav, és nagyon sok polifenol, ami ha csak kicsit is, de gyengítheti a ráksejteket. És mi van, ha gyengülnek? A kemoterápia meg a többi gyógyszer könnyebben nyírja ki őket, és ez nekünk jó.

A terv az volt, hogy a kezelések alatt iszom, de tulajdonképpen már előtte elkezdtem és fél évig folyamatosan ment, mert amúgy nagyon jó az immunrendszernek és a vérnek is. Azóta nem állandóan, kis kihagyásokkal, de azért megmaradt ez a szokás. Épp az előbb nyitottam ki egy új üveget. Minden nap egy pohár, és másra nincs is szükség.

Egyébként a fagyasztás nem árt ezeknek az anyagoknak, szóval…

 

Úgyhogy szeressétek ti is a piros bogyókat, mert jók!!!

 

 

 

Ha tetszett, örülök, ha megosztod. Ha pedig érdekel a folytatás, kövesd a Füles Odú facebook oldalát is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!