Füles Odú

Le a fotelfitnesszel! Mozdulj meg!

Most egy sokakat érintő problémáról lesz szó. Tudom, hogy kik azok, nem letagadni! Igen, van olyan, hogy egy rákbeteget a túlsúlya kínoz, és nem az, hogy csont és bőr. Én is híztam, tökre tisztában vagyok vele, bár én nem első sorban a gyógyszereim miatt, sajnos ennek a dolognak már volt előzménye. Én így stresszelek. Szóval dagi vagyok. És? Majd ha zavar, lefogyom, ami nem kell. Jóóóóó hát persze, hogy zavar. Tök bénán nézek ki, de én már rájöttem, hogy tudok ezen segíteni, és tök jól megy. Szóóóóval arra gondoltam megosztom a nagy csodafogyás titkát veletek is.

Először is, most megmondom, hogy nem vagyok hajlandó elfogadni semmi féle ételfogyasztási megszabályozást. Ennek mondjuk több oka is van. Szeretek jókat enni. Szeretem a csokit, igen, most zabáltam be egy megmaradt Milka mikulást. Egyetlen probléma van az evéssel, hogy egy ideje sajnos csomó mindent nem tudok megenni, amit eddig igen, és mondjuk, ha fogyókúráznék, így napokig nem is ennék, ha épp nem esik jól, ami ajánlott. Szóval én úgy fogyok, hogy tulajdonképpen megeszek bármit, amihez éppen kedvem van. Kivéve a grillcsirkét. Azt soha többet. Az van, hogy nagyon sokan csinálják azt, hogy egészen egyszerűen nem esznek, mert akkor majd lefogynak. Hát van egy nagyon rossz hírem. Ha nem eszel, nem lesz a szervezetednek energiája a legalapabb működéshez sem, és ez vonatkozik arra is, amikor ész nélkül vonsz meg csak ezt vagy azt magadtól. Ilyenkor pedig, bármennyire is lenne csodálatosan tökéletes, és én nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de baromira nem a zsírt fogja a kaja helyett felhasználni, főleg ha ezt gyakorlatilag nulla mozgással párosítod. Úgy ám. Tudod mit? Az izmot. Bizony, azt fogja. Tehát karcsúbb nem leszel, csak csoffadtabb. Tiszta haszon. Végülis majdnem ugyanolyan jó, a lényeg h beleférj a ruhába, hogy alatta mi van az mindegy.

A táplálkozás furcsaságairól korábban már volt szó:

http://fulesodu.cafeblog.hu/2015/06/06/antioxidansok-dietak-stb-miniinterju-a-hugommal/

Jó, persze értem én, az ember rákos, meg minden és még hízik is, szar az egész, és fárasztó is, de a rák maga nem indok a fotelfitneszre. Na.

Szóval akkor most mondom én mit csinálok, és a végén be is bizonyítom, hogy hatékony. Úgy kezdődik, hogy nagyon elhatározunk. Az első fontos pont, hogy azt esszük, amihez kedvünk van, csak normális mennyiségben. Meg olyat, ami mondjuk egészséges is, például narancslét, gyümölcsös joghurtokat, ilyesmit. Nem számolgatunk, nem sóvárgunk. A második, utolsó, és a legeslegfontosságosabb, hogy föl kell állni és ki kell találni valami mozgásformát, amit tovább lehet fejleszteni, tudod csinálni, és jó is. És a rák nem mentség. Tessék szépen könnyű fokozatról indulni és fejleszteni magadat. Nem ülhetsz egész életedben a fotelben, mert rákos vagy. Elszalad az élet…

Na, én gyaloglással kezdtem. Van két útvonalam innen a kaputól, szóval még csak el se kell menni valameddig, hogy sportolhassak. Az egyik rövidebb, a másik kicsit hosszabb. A rövidebben kezdtem, normális gyaloglással, aztán áttértem a hosszabbra, aztán kicsit futottam többet nem, aztán kicsit többet futottam kevesebbet nem, és végül eljutottam odáig, hogy ősszel már majdnem képes voltam lefutni az én nyomi kis másfél kilométeremet. Igen, tudom, hogy nem egy maraton, de nem is ez a lényeg. Nem másokkal kell versenyezni, hanem magaddal. Nekem ez a másfél kilométer maga a csoda. Olyankor nem fáj semmi és nem idegesít, hogy mindenféle működési hibám van. Egyszerűen csak tök jól érzem magam. És nem is akarok ennél többet. Őszinte leszek, iszonyú nehéz volt elkezdeni, de az első pár alkalom után már hiányzott a mozgás, szóval csak rá kell venni magad és elindulni. Alig várom, hogy kifelé induljunk a télből, mert sajna az arthritiszem nem engedi a hidegben futást, meg folyton beteg is vagyok, de kit érdekel? Az számít, hogy jót tesz.

Szóval, ahogy az alábbi fotó is bizonyítja, rendesen fogyni csak sporttal lehet, de azzal tényleg. És mégegyszer mondom, nem a maraton a cél, hanem hogy legyőzd a lustaságot.

Jaaa és sport pozitív hatásai: csökkenti a rák kiújulásának esélyét, javul az életminőség, erősíti az immunrendszert, meg úgy általában jót tesz mindenféle szempontból.

IMG_3194

 

Ha tetszett, örülök, ha megosztod. Ha pedig érdekel a folytatás, kövesd a Füles Odú facebook oldalát is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!