Füles Odú

Szép új haj :)

Az utóbbi időben többen többször kérdezték tőlem, hogy mikor, hogyan fog kinőni a haj kezelések után. Szóval arra gondoltam leegyszerűsítem és itt össze is foglalnám a hajam növesztésének menetét. Ezúton köszönöm a közreműködést Aliznak.

Szóval a legfontosabb, amit mindenkinek tudnia kell, és hát nem árt tényleg megjegyezni, mert elég fontos infó… mármint ha az ember nem akarja heti rendszerességgel minden családtagját körbekérdezni, hogy vajon látják-e már az új hajszálakat… na de komolyan. A kemoterápiás szerek a beadás után még úgy három, inkább négy hétig fejtik ki hatásukat. Tehát ez nem úgy lesz, hogy utolsó kezelés másnapján elkezd nőni, mint a gomba ám. Sőt az utolsó utáni egy hónapban még az is kihullik, ami esetleg maradt valahol. Nekem pl. akkor hullott csak ki a szempillám meg a szemöldököm is.
Amikor viszont elkezd nőni, szerintem elég látványosan csinálja. Először bolyhos lesz… az egész fejed… az olyan elég viccesen néz ki, mint valami béna rajzfilmfigura… amikor először megláttam, ahogy ezeket a vékony, világos göndör hajszálakat megvilágította a fény a tükörben, hát röhögő görcsöt kaptam. 🙂 Aztán a bolyhosodás után átváltozik normális hajjá. Na, most itt van ez a dolog, amit én nem fogok megérteni. Nekem teljesen elképzelhetetlen, hogy vannak, akik az egy-két centis hajukat képesek leborotválni, mert attól majd szebb meg erősebb lesz. Most komolyan ki a fene vágja le önszántából a végre növekedésnek indult haját? Hát nincs az a pénz. Örültem, hogy végre van akkora, hogy ne kelljen kendő. Na de hogy tisztába tegyük ezt az urban legend-et múltkor megkérdetem Szuper Alizt, aki az én fodrászom, hogy mit gondol erről. És azt tudtam meg, hogy a haj teljesen más, mint a többi szőrünk. Bizony ám. Nem kértem, hogy tankönyvi szinten fejtse ki, de a lényeg, hogy mivel a haj nem olyan, mint pl. a szőr a lábadon, gyakorlatilag a borotválástól semmivel nem lesz erősebb, szebb vagy jobb. Ez van. Nem hiszem, hogy erőltetni kéne ezt. Én egyébként egyetlen egyszer vettem elő a hajvágót, amikor már úgy néztem ki, mint egy tépett csirke, és muszáj volt eltüntetni a maradékot. Azon kívül soha, szerintem nem is kell. Ha a haj nőni akar, hát nőjön. Nem erre vár mindenki úgyis már akkor, amikor még ki sem hullott? Hát nem jobb ha minél előbb megnő akkorára, hogy fodrászolni lehessen?

Nálam a hajnövesztés a következő képpen ment. Március közepén kaptam az utolsó kezelést, júniusban már szépen fokozatosan elkezdtem kendő nélkül is járni, és július pontosan 24.-én volt az első nap, hogy Aliz azt mondta ebből már lehet dolgozni. Szóval négy hónap kellett ahhoz, hogy iszonyú vagány séróm legyen. Meg is mutatom a fokozatokat. Tulajdonképpen semmit nem csináltam vele. Nem kentem semmi hajnövesztővel, olajjal vagy ilyesmivel. Az egyetlen dolog, ami kellett, az a két-háromnaponta hajmosás valami nagyon hidratáló samponnal, mert iszonyú érzékeny volt a bőröm.


A lényeg, hogy nem kell miatta izgulni, mert szerintem gyorsan megnő. Az egyetlen fájdalmam, hogy gyakorlatilag fehér a hajam. Jó persze már előtte is durván őszültem, de azért az elég ütős volt, amikor megláttam azt a szörnyen fakó, szürkésfehér fejet mikor levettem a kendőt, úgyhogy kénytelen vagyok festeni. Pedig esküszöm vártam vele, hátha bebarnul, de sajnos fel lettem világosítva, hogy hát így nem fog. Viszont kunkorodik a vége. Mindig arra vágytam, hogy ne szög egyenes hajam legyen… hát mindennek megvan az előnye. Ja, és állítólag sokkal dúsabb és jobb is lett.

Nekem mindig hosszú hajam volt. Kicsit féltem tőle, hogy majd ha elkezd nőni, akkor fiús leszek, nem fog állni sehogy és utálni fogom, de nem. Kimondottan jól érzem magam. Az első pár hét fura volt, amíg megnőtt akkorára, hogy valami formát kaphasson, de ahogy elkezdtük alakítgatni sokkal jobban éreztem magam. Attól, hogy rövid, nem kell merev fiúhajnak lennie, a legrövidebbet is sokféleképpen lehet igazgatni, hogy nagyon menő és csajos legyen.

 

Ha tetszett, örülök, ha megosztod. Ha pedig érdekel a folytatás, kövesd a Füles Odú facebook oldalát is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!