Füles Odú

Hogyan legyünk rákos “jó nők”

Jó nő Nóra megihletett. 🙂 Múlt héten megosztotta a blogom, és ennek köszönhetően rengeteg ember látta és sok kedves, pozitív visszajelzést is kaptam. Szóval arra gondoltam ezt a részt vegyük át még egyszer hátha úgy hatásosabb.

Szóval hogyan legyünk „jó nők” rákosan… igen direkt van idézőjelben, mert hát legyünk őszinték esetünkben a jó nőség némileg más jelentésű, mint egészséges társainknál. Mi úgy lehetünk jó nők, ha a betegség ellenére, kopaszon, legyengült testben, vágásokkal, szúrásokkal is jól érezzük magunkat. Persze tudom én, hogy sokkal vonzóbb az a szürke, rideg köd, amibe a társadalom a rákot és a rákbetegeket igyekszik beletuszkolni, de az nem jó. Nagyon nem. Higgyetek nekem, az önsajnálat és az elvárt szenvedés senkinek nem tesz jót. Annak se, aki beteg, és annak se, aki mellette van és mindent megtenne, hogy meggyógyuljon. Jó, tudom, hogy nem olyan könnyű, de meg lehet csinálni, és így minden egyes nap sokkal könnyebb, sokkal jobb.

Az első és legfontosabb lépés, hogy el kell fogadnunk, hogy betegek vagyunk. NEM HALOTTAK, hanem BETEGEK. Ugye így már mindjárt jobb ám, hogy ezt tisztáztuk. :)Minden, ami történik, az azért van, hogy ez lehetőleg így is maradjon. Tehát szükség van rájuk, és így nem szörnyű kínzásként kell megélni, hanem olyan dologként, ami időt ad arra, amit még tervezünk az életünkben. Persze jobb lenne, ha nem ezekkel lenne hosszabb, de ez van, azt dobta a gép, tehát ezt kell szeretni.

Ha a lényeg megvan, akkor már csak apró dolgokra van szükség, hogy ha tükörbe nézünk, akkor is jó nőnek lássuk magunkat. És most, íme az én „jó nő” dobozom. Nem sok minden van benne, de ezek segítettek, hogy bárhova kellett mennem, jól érezzem magam a bőrömben. Rendeztem rendezvényt, volta díjátadón, temetésen, vendégségben, tárgyaláson, esküvőn… és soha egyetlen pillanatig nem volt gondom a kinézetemmel. Csak annyi, mint bárki másnak a „most mit vegyek fel” témában. 🙂


Van egy parókám. Tudom ám, hogy ilyenkor iszonyú nagy a kísértés, hogy valami totál extrém hajat válassz, amilyen soha az életben nem lenne, de ne tedd. Ez most nem a kísérletezés ideje, most biztonságra van szükség. A legjobb hatása lelkileg annak van, ha olyan parókát választasz, ami színben és fazonban is nagyon hasonlít a régihez. Ez vicces, régi… haha… így ha tükörbe nézel, sokkal inkább fogod saját magadat látni, mint valami nyomi idegent. És persze ha a tükörben te vagy, akkor az utcán sem érzed olyan kellemetlenül magad.

Kendők. Hát tenger kendőm van. De komolyan minden szerkóhoz külön. Én parókát alig hordtam, sokkal vagányabbnak éreztem a kendőket. Persze ez csak akkor lehetséges, ha a kendő nagyon kényelmes, jó az anyaga, és ha ránézel tetszik, illik a személyiségedhez és a ruháidhoz. Tulajdonképp olyan ez, mint egy kiegészítő, mint egy lánc vagy hajpánt, vagy bármi, amit a ruháidhoz válogatsz össze.
Ez itt a reklám helye. Én saját készítésű kendőket hordtam, mert nem találtam a boltokban olyat, ami tényleg tetszett volna, és szívesen mentem volna utcára benne. Azóta is folyton varrok, nézzétek meg a kollekcióm, hátha megtetszik valamelyik. 🙂

Szempilla, szemöldök. Nem kell idegeskedni. Én azt hittem ez maga a vég, aztán rá kellett jönnöm, hogy ha csak valaki nem jön nagyon közel, akkor észre se veszi, hogy nincs. De tényleg. Persze manapság már bármit meg lehet csinálni, de továbbra is tartom azt az álláspontom, hogy ez kellett ahhoz, hogy most itt üljek, úgyhogy kit érdekel. Inkább így, minthogy nagyon műnek tűnjek esetleg egy rajzolt szemöldökkel meg műpillákkal. Az sokkal rosszabb… láttam már ilyet… ;)Egyébként a szempilla és a szemöldök is hihetetlen gyorsan visszanő. A kezelés vége után pár héttel már több és hosszabb, mint előtte. Nem viccelek.

Fejmasszírozó. Én sokat használtam amíg nem volt hajam, mert nagyon jól esett. Felfrissít, javítja a hangulatot meg ilyenek. És állítólag gyorsítja a hajnövekedést.
Ez nincs a ládában, de fontos. Sajnos a betegségnek van hatása a testünkre, és nem csak a műtétekre gondolok. Ezt sem kell ám tragédiaként felfogni. Mert például iszonyú sarkak helyett egy cuki balerinában is lehetünk jó nők, vagy a mindenhol feszülő topok helyett egy vagány, jópofa kicsit lazább pólóban is. Az a lényeg, hogy amit felveszünk, abban érezzük jól magunkat. Ne akarjuk belekényszeríteni magunkat abba, amit eddig hordtunk ha nem kényelmes, mert az csak ront a helyzetünkön. Inkább próbáljunk ki kicsit másabb stílusokat, amik illenek hozzánk, kényelmesek és a tükörben mosolygás néz vissza, ha felpróbáljuk

Végkövetkeztetés: igen, haj és szempilla és szemöldök nélkül is lehetünk szépek, csinosak és jó nők. Csak nem szabad hagynunk, hogy a betegség bármit is elvegyen tőlünk.

 

Ha tetszett, örülök, ha megosztod. Ha pedig érdekel a folytatás, kövesd a Füles Odú facebook oldalát is.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fantasztikus vagy kislány! (Elnézést, de hozzám képest tényleg nagyon fiatal vagy).Sok plusz erőt adtál nekem. Nem sorolnám az én bajaimat, mert ez a te blogod.Továbbra is őrizzed meg a jó kedélyedet, mert másképpen nem megy ez a harc. Figyelni foglak 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!