Füles Odú

Tévhitek :)

Ez a bejegyzés azért íródik, mert egészen egyszerűen nem bírom elviselni a félig igaz, megtévesztő és hülye információkat. Rá akarják venni az embereket, hogy menjenek szűrésre, menjenek orvoshoz, ha baj van, de valódi információkat sose adnak nekik. Persze mert az nem olyan hírértékű, meg nem olyan menő, csilli-villi. Egyébként nagyon határozott véleményem van a mellrák ellenes kampányokról, meg úgy egyáltalán arról, ahogy kezelik sokan ezt a kérdést, de azt inkább hagyjuk.

Szóval akkor…

1. A gyaloglás jó a mellrák ellen.
Ez mostanában a legdivatosabb téma, mert gyalogol mindenki, úgyhogy nagy baj nem lehet. Persze. Csak éppen azt felejtik ki a jól hangzó cikkek címei mögött, hogy azért nem éppen a plázában flangálást értik rákmegelőző gyaloglás alatt. Például. Erről már több bejegyzésben írtam, úgyhogy annyira nem mennék bele megint. De ha valóban úgy akarsz gyalogolni, hogy az egészséges legyen, akkor húzz egy jó sportcipőt, és indulj neki. Megfelelő sebességben és mennyiségben.

2. Ha vizsgálod magad és szűrésre jársz, nem leszel érintett.
Most komolyan. Ezek arra valók, hogy felfedezd, ha baj van. Megelőzésre teljességgel alkalmatlanok. Mert ugye ha van ott valami, az nem fog a mammográfián elmúlni. Sajnos ilyen rosszul megfogalmazott mondatokkal sok helyen lehet találkozni, és én komolyan a falnak megyek tőlük. Egyébként a húgomat idézném, aki szerint ez akkora hülyeség, mintha azt mondaná, hogy ha valaki minden nap rápisil egy terhességi tesztre, akkor nem lesz terhes.

3. A rák nem az év legmenőbb színkódos bulija.
Tudjuk, hogy minden rákbetegségnek van színe, ami bizonyos ponton hasznos és jó. Csak a mértékkel van a gond. A rák ellen nem feltétlenül csak színkódolva lehet harcolni. Nekem az a tapasztalatom, hogy az emberek frászt kapnak, ha állandóan ezzel csesztetik őket, és már csak azért sem fognak vele foglalkozni. Persze nagyon jó buli non-stop ezzel reklámozni a rákunkat, de azért ez nem mutatja meg, hogy valóban milyen a betegség. Pedig inkább arra lenne szükség.

4. A kemoterápia öl.
Te jó ég. Erre azért rengeteg az ellenpélda. Ha csak egyet kéne mondanom, hát valaki most is üti a billentyűzetem, na. Nagyon sajnálom, de több éves kutatómunkám alatt sem találtam meg a rák csodálatos ellenszerét, pedig nagyon szerettem volna. Szóval azt gondolom, valóban vannak olyan módszerek, amik segíthetnek, hangsúlyozom segíthetnek, azért a gyógyítást hagyjuk meg az orvosoknak. Mármint amíg valaki nem tud minden kétséget kizáróan más alternatívát mutatni, olyanokat, amik nem kerülnek a szerencsétlen családoknak vagyonokba, és nem csak legendák vannak a hatásosságáról. Rákosnak lenni nagyon nem poén, amikor valaki szidja a kemoterápiát meg mindent, amit a fehér köpenyes mond, az csak ront a helyzeten, semmiképp sem javít.

5. A négyes stádium a végstádium.
Kikérem magamnak. Valahol olvastam, hogy akinek négyes stádiumú mellrákja van annak már úgyis mindegy. Halálosan, haha, fel vagyok háborodva. Négyes stádiumból is meg lehet gyógyulni, de ha mégsem teljesen, akár éveket is le lehet élni minden gond nélkül. Ha az ember jó kezekben van. És pont. Vagyis a végstádium a nagyon rövid, nagyon utolsó időket jelenti.

Ha tetszett, örülök, ha megosztod. Ha pedig érdekel a folytatás, kövesd a Füles Odú facebook oldalát is.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. vinessa says:

    Nagyon jó. Főleg a második pont! Jó sok mellrákkal foglalkozó oldalra be lehet másolni ahol azt hirdetik végezz önvizsgálatot hogy ne te legyél a következő érintett…. Tehát a vizsgálatok megelőzik a rákot ,csak nyilván én vagyok hülye hogy ezt nem tudtam.de örülök hogy neked is feltűnnek ezek a dolgok és írsz is róla.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!