Füles Odú

Hormongátló kezelés

Szóval… Aki olyan iszonyú szerencsés, mint én, hogy a rákja hormon érzékeny, annak hormongátló kezelésre lesz szüksége. Ez röviden annyit jelent, hogy a kedves hormonjaink hozzákapcsolódnak a rákokhoz, és segítenek nekik növekedni. Édesek… És ugye mivel ez annyira nem jó nekünk, meg kell szüntetni a hormonokat. Hozzátenném az én fejemben ez annyiból jó, hogy tudom, hogy folyamatosan dolgozunk a rák ellen.

Volt egy kis nehezítés, mert nálunk előfordult a családban trombózis, de vámpírék azt mondják nincs defektem, úgyhogy kaphatom a gyógyszert. De ezt hagyjuk is, nem olyan fontos részlet…


Na, akkor csapjunk bele. Maga a hormongátló kezelés öt évig fog tartani, és egy nagyon baráti (ha baráti alatt a „tartsd közel az ellenségedet” értendő) injekcióból áll, most éppen pontosan négyhetente, és naponta két tablettából, amihez beszereztem egy cuki rózsaszín gyógyszeradagolót, mert az agyam, mint egy zsák lepkéé. Mindjárt rátérek a hatásaira is, de most azért elmondom milyen ez, hiszen tudjuk, mindenre jobb felkészülni, mint meglepődni. Az injekcióról annyit kell tudni, hogy nem olyan kis szurikácska ám, ez egy olyan embertelen tű, amivel egy implantátumot, kapszulát, kinek hogy szimpatikusabb, tesznek be a bőr alá, hogy folyamatosan hasson. És tényleg csak azért rakom be a képét, mert ott meglátni először, olyan meneküljünk érzés…
 

Egy ceruzához mérve…

Szóval, ha felírták és ki is váltottad, az első dolgod legyen, hogy olvasás nélkül kidobod a leírását mind a két gyógyszernek. Nem neked írják, neked nem kell tudnod mi van benne, elég, ha az orvos tudja. Egyáltalán nem viccelek… Nem kell tudnod mit írnak benne, mert fölösleges, és mert addig olvasod, míg előre bebeszéled az összes létező mellékhatást magadnak, még azokat is, amiket férfiaknál okoz. Annál többet, hogy olyasmi, mint a klimax nem is kell tudni.

Most itt gondolom el kellene kezdenem sorolni a szörnyűbbnél szörnyűbb mellékhatásait, amik kínoznak a nap huszonnégy órájában… de neeeeeem 🙂

Én nem tudok semmi ilyesmiről beszámolni. Esküszöm! Talán ez azért is lehet, mert nálam a kemó már nagyjából elvégezte ezt a dolgot, de annyira ez nem is baj.

Tehát ez egy olyan klimax szerű helyzet, amitől klimaxos tüneteknek kellene lenniük, de én nem vettem észre olyan hőhullámokat, amik amúgy megzavarnának akár egy percre is, nem izzadok jobban, mint bármikor máskor nyáron, és nincsenek naphosszat idegesítő hangulatingadozásaim, amit a hormonokra foghatok. Jó, oké néha van egy kis kiborulás, de azt mondták a kórházban, hogy az eddigi hozzáállásom után most már ezen ne aggódjak, nyugodtam hisztizhetek néha, csoda, hogy eddig nem.

Nekem, hangsúlyozom nekem, mert biztosan vannak, akik máshogy élik ezt meg, semmi olyan mellékhatása nincs ami a mindennapjaimat bármiben is zavarná vagy kellemetlenné tenné. Szerintem ugyanaz érvényes, amit én a kemoterápiánál is gondoltam, hogy ha nem mondogatjuk magunknak, hogy ez a bajom tőle, meg az a bajom tőle, és szar az egész, akkor sokkal kevésbé lesz rossz. Összességében az egész nem egy nagy cucc, nekem a legnagyobb problémát a tű okozza, mert elértem a tűréshatáromat és már attól rosszul vagyok, amikor anyu megböki az ujjam, hogy megmérje az alvadásom.

De most komolyan, ha ennek köszönhetően még egy csodát sikerült véghezvinni azok után, ami a diagnózis volt, akkor ki a fenét érdekel a szúrás és bármilyen mellékhatás?

Ha tetszett, örülök, ha megosztod. Ha pedig érdekel a folytatás, kövesd a Füles Odú facebook oldalát is.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Márti says:

    Szia, nagyszerű ember vagy, nagyon fontos, hogy mindezt leírod. Én sorstársad vagyok, és ha időben olvastam volna ilyen írásokat, valszeg időben mentem volna vizsgálatra… Így viszont én testesítem meg azt a típust, akiről írtad, hogy jó sokáig homokba dugja a fejét, mert fél, hogy elfordulnak majd tőle, ha kiderül, hogy beteg, és hogy irtózva néznek rá, ha majd nem lesz még szempillája sem… Hát, végül négy daganattal és 18 áttéttel indultam a kezelésnek, mindent végigcsináltam, kemo, sugár, hormongátlók… két éve tünetmentes vagyok, és reménykedek, hogy még sokáig így lesz… Minden jót Neked!!! 🙂 <3 M


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!