Füles Odú

Mandalafestés, mert jót tesz

A kemoterápia több mint négy hónapig tartott. Volt néhány olyan nap, amikor minden sokkal rosszabb volt. Sokkal fáradtabbnak éreztem magam, sokkal jobban fájt, sokkal rosszabb íze volt mindennek, és amúgy is, úgy volt sz.., ahogy volt. Na, az ilyen időkre kell olyan elfoglaltságot találni, ami egy kicsit kizökkenti az agyat, különben hajlamos a betegség rátelepedni, azt meg ugye ki szeretné. Szerintem egy kellemes séta, nem kell nagy túra, egy kisebb kör is elég a környéken, nagyon sokat tud segíteni, de sajnos van, amikor még felkelni is sokkal nehezebb. Nekem ez az időszak télre esett, és én utálom a telet, a hideget, havat meg mindent, úgyhogy mit mondjak nem a legjobb pár hónapom volt.

Szóval olyan valamit kell találni, ami kellemes, nem kell hozzá túl sokat mocorogni, a kanapén ücsörögve is lehet, és most nem a tv bámulására gondolok. Inkább például a mandalafestésre. Mivel úgy tűnik keleten semmit nem csinálnak véletlenül, valószínüleg azokat a gyönyörű színes porból készült képeket sem. Merthogy:
A mandalafestés egy fajta meditáció. Általában a tudat tágítására és gyógyítására használják. Azt mondják ezek a ritmikus, szabályos minták beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait.
Én hiszek ezekben a dolgokban. Szerintem igenis tudjuk befolyásolni a gyógyulásunkat vagy az állapotunkat a gondolatainkkal… Ezért is tartom jó elfoglaltságnak a mandalákat. Nem egy bonyolult dolog, de amíg arra koncentrál az ember, hogy valami szépet alkosson, addig a többi probléma nem telepszik rá, nem húzza le a hangulatát.
Persze ez igaz lehet más dolgokra is például én hímezni is szeretek, de ott számolni kell a szemeket meg ilyesmi, és sajna egy ideje az ilyen koncentrálással vannak bajok. Viszont a festés nagyon kellemes… Kinyomtatok egy mintát és festem, ahogy éppen kedvem van hozzá. Oké nem vagyok valami nagy művész, de nem is az a lényeg.
 
Itt sok szép minta van:
 
 
 

Ha tetszett, örülök, ha megosztod. Ha pedig érdekel a folytatás, kövesd a Füles Odú facebook oldalát is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!